Recenze: Precrime - GOTOX Brno


Když si jdeme zahrát únikovku, nikdy neříkáme předem, že máme svoji vlastní. Chceme si totiž užít stejnou obtížnost jako běžní hráči, ta je totiž většinou dobře odladěná. Když obsluha ví, že jste pár her už hráli (a postavili), automaticky předpokládá, že víte některé věci, které nevíte a občas to tak skončí pěkným fiaskem.

Brněnský GOTOX, čtvrtá úniková hra v Brně, tak byl naší první hrou, jejíž obsluha předem věděla, že máme svoji vlastní hru. Dokonce ji hodinu před naší návštěvou ještě hráli. Přirozeně jsme byli trochu nervózní, jestli před kamerami nebudeme za blbečky. Určitě to všichni znáte. :)

Ačkoliv v Brně bydlíme dlouho, ulici Dvořákovu, na které GOTOX sídlí, jsme vždycky tak nějak míjeli. Hned ze začátku jsme tedy potupně přímo v centru svého vlastního města museli použít mapu. Když jsme ale dorazili na místo - ke starší kancelářské budově - už z dálky jsme viděli, jak na nás mrká oko, tedy logo GOTOXu. Když už tedy najdete správnou adresu, určitě se neztratíte.

Základní fakta:

Lokalita: Brno, Česká republika
Úniková hra: GOTOX Brno
Místnost: Precrime
Utekli jsme? ANO
Náš tým: 4 hráči
Co se nám na hře nejvíc líbilo: speciální efekty a úvod



Na této hře musíme ocenit naprosto geniálně zpracovaný úvod. Únikové hry známe, už jsme jich měli pár za sebou, ale stejně nám při začátku prohlídky systému Precrime trochu tuhla krev v žilách. Reálnost úvodního videa nás naprosto ohromila a začali jsme přemýšlet o tom, co když je tohle všechno doopravdy a my vážně budeme za 60 minut smazáni ze společnosti.

Po vstupu do srdce Precrimu jsme se ocitli v propracovaném futuristickém prostoru. Zapomenout na existenci celého Brna a naplno se vžít do svojí důležité role v příběhu tak bylo snadné.

Úkoly jsou uspořádány do několika paralelních větví, které se prolínají. Většinou tedy máte více možností, jak pokračovat. Často se vám tak stane, že něco držíte v ruce celou hru, než to konečně použijete. A přitom jste řešení měli celou dobu před nosem!



Dost úkolů bylo naprosto originálních, takových, které jsme předtím nikde jinde neviděli. Rušivých elementů se v místnosti vyskytuje naprosté minimum, téměř žádné. Opravdu se tedy nemusíte bát toho, že byste se zamotali do rekvizit a přehlédli v jejich záplavě to podstatné.

Co se týče obtížnosti, úkoly jsou intuitivní, na první pohled tedy víte, co přesně máte s daným prvkem dělat. Když se ale věci chopíte ze špatného úhlu, dá vám nalezení toho správného účelu pěkně zabrat. To se u jednoho prvku stalo i nám. Do Precrimu máme tedy dobrou radu:
Pokud nevíte, jak dál, zkuste se na všechny věci, které máte, podívat jinak.

Nápovědy jsou realizovány pomocí vysílačky. To my osobně moc rádi nemáme. Protože se ale v této hře nevyskytují složité a překombinované postupy, je dost pravděpodobné, že vám bude kvalita komunikace z vysílačky bohatě stačit.

Co je ale opravdový highlight této hry je její závěr. Snažte se dojít až tam, protože na konci Precrimu si rozhodně splníte jeden ze svých dětských snů. Víc vám toho teď neprozradím, nechte se překvapit!

Naše hodnocení:

I když obtížností jednotlivých úkolů je hra vhodná spíše pro začátečníky, rozhodně ji doporučujeme i zkušeným hráčům. Atmosféra hry a hlavně opravdu zajímavé úkoly totiž tento zážitek dělají naprosto jedinečným. Nás hra úplně pohltila a velmi nás bavila.

WOW efekt:

Technologie:

Jak moc nás to bavilo:



Baruš & Maťo & Tomáš & Liduš
Fotky: Archiv GOTOX Brno

Další recenze brněnských únikových her budou přibývat v sekci Brno.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě