Jak jsme svázali 12 finalistek České Miss řetězem

Foto: Roman Souček

Nedělní večer jsme strávili s finalistkami České Miss. Určitě tušíte, že to s námi holky neměly jednoduché. Popraly se s tím ale na jedničku. Místo setkání, Atomový kryt 10-Z přímo pod Špilberkem, všemu dodalo dost speciální atmosféru.

Bunkr 10-Z je místo, které bylo až do roku 1993 vedeno v režimu přísně tajné a věděla o něm opravdu jen ta nejužší špička Brna. Když se nedávno otevřel veřejnosti jako muzeum, nápad že by to bylo skvělé místo pro únikovou hru, nám proběhl hlavou téměř okamžitě. Nenapadlo nás ale, že by se tento sen mohl někdy stát realitou. Letos v létě se ale všechno změnilo. V úplně obyčejný letní den nám na firemním facebooku přistála zpráva, která šla rovnou k věci.
Dobrý den, gratulujeme k vašim skvělým recenzím na TripAdvisoru. Nechtěli byste ve spolupráci s námi udělat únikovku z atomového krytu pod Špilberkem?
Skoro se nám zastavilo srdce. Chtěli, chtěli, chtěli! Hned jsme začali přemýšlet o tématu, o nápadech na úkoly, které si sepisujeme do speciálního deníčku celoročně. Hledali jsme v krytu ten nejvhodnější prostor a celý plán se pomalu ale jistě začal rýsovat. Tuhle část stavby únikové hry si vždycky maximálně užíváme, zůstáváme vzhůru dlouho do noci a rozplýváme se nad našimi skvělými plány. Aby ale skvělých nabídek nebylo málo, začátkem září přišlo ještě něco. Něco, co byla opravdová výzva a u čeho jsme si nebyli vůbec jistí, jestli to dokážeme
Za tři týdny přijedou do krytu finalistky české miss. Hra pro ně musí být připravená.
Foto: František Kressa
Dokončit únikovou hru tak, aby byla provozuschopná a opravdu stoprocentní, je většinou otázka měsíců, někdy i roku. A my jsme dostali tři týdny. Okamžitě jsme zrušili všechny aktivity, které byly v plánu a veškerou energii jsme směřovali do stavby hry. Jak se termín přibližoval, spánku bylo míň a míň a my jsme se pomalu měnili na chodící mrtvoly. Jak to tak bývá, práce šla mnohem pomaleji, než jsme čekali, a bylo jí čím dál víc. Testovací tým měl dorazit 24 hodin před termínem příjezdu finalistek. V té době ale místnost nevypadala ani trochu jako hra a tak jsme první testovací hru přesunuli na další den - těsně před miss týmy. Zapojili jsme všechny, kteří byli v dosahu. 

Neděle byla deštivá, příjezdová ulice ke krytu byla zavřená, Brno zasekané a všechno tak začalo vypadat o to víc dramaticky. Po další návštěvě Bauhausu jsme se rychle dali do posledního dokončování. Testovací tým dorazil ve 14:00, nám ale zbývalo ještě navrtat asi tak milion věcí a tiskovka v 17:00 byla za rohem. 

Testovací hru jsme nakonec dohrávali v 16:45 a po rychlém feedbacku a zapracování změn jsme běželi rovnou na tiskovku. Vůbec jsme si netroufali předpovídat, jak to všechno dopadne. Všichni si vsázeli na to, že holky jsou přece miss a zkoušet na ně logické úkoly je blbost a že se určitě nikdy ven nedostanou. My ale máme s holčičími týmy už dost zkušeností a víme, že tohle podceňování není vůbec na místě. Chlapům to často natřou. 

Na skvělé večeři po tiskovce jsme se s několika finalistkami seznámili a naladili se na pohodovou vlnu, ve které se celý večer nesl. Některé z holek už zkušenosti s únikovkou měly, všechny ale byly napjaté a plné očekávání. To my taky. Tak jsme hru odstartovali a sledovali, co se bude dít. 

Foto: František Kressa

Holky to rozjely úplně na maximum! Radost, která duněla všemi stěnami při otevření každého zámku, byla strhující. Ačkoliv jsme ani my ještě s jistotou nevěděli, jestli se hra dá v časovém limitu stihnout, finalistky České Miss to zvládly na jedničku. Jeden tým dokončil pět minut před koncem časového limitu, druhý tým pět minut po něm. Až tedy budete letošní miss sledovat, vzpomeňte si na to, že krom toho, že jsou to kočky, tak jim to taky pálí!

Foto: Roman Souček

Foto: Roman Souček

Foto: Roman Souček

Když jsme potom dorazili domů, byli jsme tak plní dojmů, že ani přes nedostatek spánku, který jsme měli, jsme usnout hned tak nemohli

Děkujeme finalistkám za úžasný večer, pro nás jste už teď vítězky všechny!





Baruš & Maťo
Totálně unavení, ale šťastní!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě