Halloween v BrainFAQu

Úniková hra je místo, ve kterém člověk očekává, že ho může něco vylekat. I když to tak většinou není. Celou dobu naší existence naše hráče přesvědčujeme, že se jim při hře opravdu nic děsivého nestane. Čím dál tím víc nám ale vrtala hlavou myšlenka udělat to jinak. Udělat děsivou hru, ve které se vám může stát cokoliv a rozhodně v ní nebudete sami. A této myšlence jsme v halloweenský večer dali reálnou podobu.


Tentokrát to bude jiné!

Upravili jsme hru, která už je třemi roky provozu dokonale otestovaná a vyladěná - Dědictví Cyrila Wanniecka. Změnili jsme příběh a nastavili koncept masterování, který v česku není úplně obvyklý. Namísto sledovací místnosti s kamerami a nápovědovým systémem jsme naše maskované gamemastery zakomponovali přímo do hry. Každý z nich měl v příběhu hry přesně danou roli a v případě, že hráči chtěli, aby s nimi spolupracoval, museli ho přesvědčit. K přesvědčování dostali hráči balíček čokolády. A opravdu s ní nešetřili - gamemasteři byli po pár hrách tak nacpaní čokoládou, že začali prosit o lidské mozky jako praví zombies. 

Setkáte se s hlavními hrdiny příběhu.

O maskování našich zombíků se postaral ten nejpovolanější - organizátor brněnského Zombie Walku Ondra. Tři zombíci měli jednoznačné role - naše Anička se nám proměnila v alkoholičku s víčkem od piva zaraženým hluboko v hlavě. Víťa se stal zmateným dědou, kterého od propuknutí zombie nákazy dělí už jen posledních pár minut. Právě jeho život měli v rukou naši hráči, kteří se vžili do kůže odhodlaných vnoučat - protilátka byla někde v místnosti, děda si ale bohužel nepamatoval kde. Marki s Jarkou se staly krvelačnými sestřenicemi, u kterých už bohužel zombie nákaza propukla v plném rozsahu. Tyhle všechny jste mohli potkat v dědečkově tajné laboratoři, kam sestřička Baruš po děsivé nehodě s injekční stříkačkou už odmítala vstoupit.

Můžete se před nimi skrýt v Kukaččím hnízdě...

Zatímco v Dědictví se odehrávaly boje s časem, strachem a občas i s gamemastery, Kukaččí hnízdo se na tohle odpoledne proměnilo v ráj hádanek a dalšího doprovodného programu. Některým týmům po absolvování Temného Dědictví stačil pocit, že tady na ně za rohem nikdo nečeká a v klidu se můžou usadit a přemýšlet na úkoly, které právě zdolali.

...nebo začít hrát jejich hru!

Ti nejstatečnější hráči se však během celého večera mohli s Ondrovou pomocí bleskurychle proměnit v zombíky - jejich galerii si můžete prohlédnout na facebooku Zombie Walku tady. Zombík, který do středy 8. listopadu získá největší počet lajků, může vyhrát 50l bečku piva. Hlasujte a lajkujte tedy jako o život (nebo jako o pivo).


Maskování v plném proudu!

Zombie Anička - ta naše hráče potrápila úplně nejvíc. 






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě